11 Ekim 2013 Cuma

Nemsizlik!!

Merhaba. :)

Yazı giremiyorum bir türlü. Çünkü bilgisayar başındaki mesailerimi başka başka şeyler işgal ediyor. :/ Bu sefer de cildimdeki nemsizlik başıma bela oldu. >:/

Yazın LRP'nin Effaclar Duo kremini kullanıyordum. Çoğu insanın aksine ben tüm yüzüme kullanıyorum ve sivilcelerim üzerine de etkili olduğunu düşünüyorum. ;) Ancak mevsim geçişiyle birlikte cildim kurumaya başladı tabii. Effaclar Duo'nun verdiği nem yetmez oldu yani. Tester denemeden krem almaktan da nefret ettiğim için ısrarla krem almıyordum. Deneyebildiğim kremlerden ise en çok Vichy İdelia'nın karma ciltler için olan versiyonunu beğendim. Ama bariz bir şey varsa o da benim sivilce problemimdir. :( Eğer Vichy İdelia'yı alırsam yanında Effaclar Duomu da yenileyip onu lokal olarak kullanmaya devam etmem lazım. Ki öyle bir durumda bütçemi bir hayli aşmış olacağım. Babe StopAKN serisi var aklımda. Nemlendirici versiyonunu bir kaç kere deneme fırsatı buldum ablamdan, onu alabilirim diyordum ancak internette memnun kalan sayısı az ve fiyatı da riske girebileceğim bir fiyat değil.

Bir yandan bunları düşünürken bir yandan da artan sivilce problemim için dermatolaga gittim. Antibiyotikli bir merhem ve Bioderma Global testerı verdi. < 3 < 3 Ah o Global! Geçen sene çıktığı zamandan beri denemek istediğim ancak testerını bir türlü bulamadığım krem. :) Dolayısıyla doktordan pek bir memnun ayrıldım. :)) Ancak sorun şu ki havalar soğumaya devam etti, bir de üzerine antibiyotikli merhemi sürünce cildim bu zamana kadar hiç yaşamadığı bir nemsizlik yaşamaya başladı. Gerim gerim geriliyor, sürdüğüm hiç bir krem kâr etmiyor, kozmetikler zaten cildimle bütünleşmiyor. Şaka gibi bir haldeyim. Ki ben geçmişte sivilcelerim için ağızdan kurutucu tedavi de görmüş ancak o zaman bile bu kadar kurumamıştım. :S Haliyle Globalin verdiği nem de yetmedi bana. :( Aldığım bir setten çıkan ancak benim cildime fazla geldiği için ablama vermek üzere ayırdığım Clinique DDML vardı elimde. Onu da denedim ancak ağır geldiği için elden çıkartmayı düşündüğüm krem yetersiz geliyor şu an. :(

Ben de başladım bu cildi nasıl nemlendirebilirim diye araştırmaya. ;) Başlangıç noktam nem maskeleriydi. Bu zamana kadar hiç ihtiyaç duymadığım için fazla dikkat de etmemiştim hakkında yazılıp çizilenlere. Biraz okuduktan sonra hem bütçeme uygun hem genel olarak memnun kalınan 2 nem maskesi dikkatimi çekti. Avene ve Nuxe.



Nem maskelerine bakarken Avene'den Clean Ac serisi dikkatimi çekti. Kurutucu sivilce tedavileri için üretilmiş ürünler. Evet, benim tedavimden daha ağır bir tedavi kastediliyor olabilir. Ama işin özüne bakarsak ben de bir nevi tedavi yüzünden nemsizlik yaşıyorum. Hal böyle olunca nem maskesi alacağıma -hazır nemlendirici ihtiyacım da var- hem akneli ciltlere yönelik hem de yoğun nem veren böyle bir ürün kullanmam daha mantıklı olabilir diye düşündüm. Düşünüyorum. :) Ama Clean Ac nemlendiriciden çok memnun olanlar olduğu gibi yapısını çok yağlı bulanlar da var. Muadil ürün olarak bir de LRP'nin Effaclar H nemlendiricisi dikkatimi çekti. Ondan da memnun kalanlar var. Sanırım bu ikisi arasında tercihim LRP Effaclar H olur.



Diğer taraftan da Global'i de sevdim. Cildim normal dışı bir kuruluk yaşamıyor olsa idi bence çok memnun kalacağım bir kremdi. E bu normal dışı kuruluk da maksimum 1 ay falan sürer herhalde daha da fazla uzamaz bence. Alacağım kremi 1 ayda bitiremeyeceğime göre cildimin normal koşullarına göre bir krem alıp nem maskesiyle takviye mi etsem diye de düşünüyorum hani. :)

Vs vs işte. :) Bu yazıyı okuyup da tavsiyesi olan olursa çok mutlu olurum. ^.^





Not: Görseller internetten alınmıştır.

8 yorum:

  1. Ben de siz gibi nemsizlik yaşıyorum.Yves Rocher nem maskesi kullanmıştım,fena değildi.Şu an elimde Oriflame nem maskesi var ama çok memnun değilim.Gittiğim cilt doktoru argan yağı önerdi.Çok iyi geldi kullandığım sürede.Şimdi de macademia yağı kullanıyorum.Ondan da memnunum.4-5 damla yağı tüm yüzüm ve boynuma uygulayıp 5 dk falan sonra bakım kremlerimi uyguluyorum.Özellikle mevsim geçişi kuruluk ve döküntülerim yatıştı.Argan yağını deneyebilirsiniz.
    Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Doğal yağlar daha kullanılabilir görünüyor benim de gözüme ancak sivilcelerimi daha da coşturur diye cesaret edemiyorum açıkçası. Siz böyle bir şey gözlemlediniz mi?
      Aslında Yves Rocher nin de nem maskesine bakabilirim, hazır bayram indirimi de varken. ;) teşekkürler önerileriniz için.
      Sevgiler.

      Sil
    2. Benim cildim kuruya dönük karma olduğu için çok fazla sivilce sıkıntım olmuyor.Periyod dönemlerimde burun kenarlarında sivilce sorunu yaşıyorum.Yağları kullandığım dönemlerde olup olmadığına açıkça dikkat etmedim.Denerseniz ve sivilce sorunu yaşarsanız argan yağını saçlarınızda kullanırsınız :) Yves Rocher'de kullandığım nem maskesi de üzümlü olan değil vegetal serisinden olan.
      Sevgiyle..

      Sil
    3. Evdekileri eşelerken vakti zamanında lilalutudan çıkmış bir argan yağı buldum. Bir deneyeceğim bakalım, sivilceye sebep olmazsa tam boy arayışına girerim. ;) Tekrar teşekkürler önerileriniz için. ^.^
      Sevgiler.

      Sil
  2. Yves Rocher nem maskesini ben de tavsiye ederim.
    Avene in nemlendiricileri termal su içerdiği için çok başarılı. Ben de şu an roaccutane kullanıyorum, Avene'in termal suyu ile birlikte Vichy aqulia thermal rich nemlendiriciyi kullanıyorum. Gerçekten çok iyi nemlendiriyor ama yanma yapıyor ve sürüldüğü ilk anlarda çok fazla parlak..
    Nemlendirici olarak da Avene'i tavsiye ederim özetle :)
    Ayrıca Global ciltten soyuluyor bence çok kötü bir krem :s Üstelik üzerinde makyaj bazı olarak kullanılabileceği yazıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, maalesef sonraki kullanımlarımda ben de aynı şeyi farkettim globali sürdüğümde. Sebium AKN kremi sürdüğümde de aynı şey oluyordu. Onu kreme bağlamıştım ancak sanırım benim cildim biodermanın kremleriyle anlaşamıyor. :(
      Önerilerin için çok teşekkür ederim. ^.^
      Sevgiler.

      Sil
  3. Nemsizlik problemim fazla olamdığı için bir şey diyemeyeceğim ama umarım aradığın ürünü bulmuşsundur canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam anlamıyla buldum diyemesem de en azından günü kurtarabiliyorum şu an canım. Sorunumun şiddeti mevsim normallerine döndü. ;)

      Sil