16 Temmuz 2013 Salı

İlk Kore Ürünleri Alışverişi; Skinfood (RoseRoseShop.com)

Merhaba :)
Bugün benim için büyük bir cesaret örneği olan yurtdışı alışverişimi yazmak istedim. :) Aslında online alışverişle duygu yüklü bir bağımız vardır, çifte kumruyuzdur, biz ayrılamayız. :) Ancak yurtdışı alışverişi hepimizin bildiği gibi 2011 senesinde çıkan yasak sebebiyle risklidir. Uzun zamandır şeytan dürtüyordu ‘Bak herkesinki geliyor, seninki niye gelmesin!’, ‘Bak bu site iyiymiş, gelir’, ‘Hadi ama denemeden bilemezsin’ vs vs. :) Açılışı Real Tecniques fırçalar ile yaparım diye düşünürken Sevgili Yelda’nın şuradaki yazısı ve o yazıdan ışınlandığım sevgili Luna'nın şuradaki yazısı ile bir anda kendimi RoseRoseShop sitesinden sipariş verirken buldum. :) Siparişimin esas elemanı Skin Food Salmon Darkcircle Concealer Cream idi. Sanırım cüzi bir de indirimi vardı ve 6,40 dolar gibi bir fiyata geldi. :) Başka bir şey sipariş etmedim ama tester manyağı biri olarak sitede 2-3 dolara satılan testerlardan ve tekli maskelerden edindim bol bol. :) Yanlış duymadınız! Sitede tester satılıyor ki bu benim için çok güzel bir şey. :) İstediğim ürünün testerına ulaşıncaya kadar kırk takla atan, gittiği her şehirde karış karış tester arayan ancak ne hikmetse yine de istediği testerı bulamayan biri var karşınızda. >:/ O kadar sürüneceğime parasını verir alırım testerımı. Neticede amaç ücretsiz ürün edinmek değil, bir ürünün tam boyunu edinmeden önce o ürün hakkında bilgi/fikir sahibi olabilmek. ;) Nitekim o numune senin bu numune benim derken 5,97 $’lık kargo ücretiyle birlikte 26,37 $’a bitirdim siparişimi. Bence ilk yurtdışı siparişi için ideal bir rakam. :)
Siteden bahsetmek gerekirse, açıkçası sitenin tarihçesini vs bilmiyorum. :) Kore menşeili bir online alışveriş sitesi. İçerisinde Skin Food, Etude House, The Face Shop, İnnisfree, Missha, Skin79 ve daha benim bilmediğim bir çok kore markasının ürünleri mevcut. Aslında ben alışveriş yaparken (yaklaşık 1 ay oluyor.) ürün çeşitliliği biraz daha az gibiydi, gün geçtikçe artırıyorlar gibi geldi bana ama tabii bu benim kore kozmetiklerine olan cahilliğimle de alakalı olabilir. Ben yeni keşfediyor olabilirim yani ürünleri. ;) Sitede kargo ücreti paket boyutuna göre değişiyor. İlk ürünü eklediğinizde sepetinize 4 küsur dolarlık bir kargo ücreti gösteriyor.(4,37 $ yanlış hatırlamıyorsam.) Sonrasında her bir ürün eklediğinizde kargo ücreti artıyor. Numunelerde ve kağıt maskelerde ise belli bir sayıdan sonra artırıyor kargo ücretini. [Denedim, 7 veya 8 numune sonrasında olması lazım. :)) ] Pakete ne kadar sığmışsa yani. ;) Sığmazsa kargo ücretini ödüyoruz paşa paşa. :) Site yetkilileri gayet ilgililer. Ben gümrük problemlerinden dolayı paketin üzerine ‘fancy good’ yazmalarını rica etmiştim. Hemen dönüp hiç sorun olmayacağını yazmışlar ki aşağıdaki fotoğraflarda da göreceğiniz gibi paketimin üzerine fancy good yazdıkları gibi hediye olarak da işaretlemişler ve bedelini de 5$ göstermişler. < 3 Sitenin güzelliği bununla da kalmadı tabii. 1-2 gün içerisinde kargoladıkları paketim için benim talep etmeme gerek kalmadan kargo takip numarası da gönderdiler ve paketim elime ulaşana kadar her aşamayı internetten takip edebildim. Ki bu benim için çok değerli bir şeydi. < 3< 3 Neticede gelip gelmeyeceğinden emin olmadığınız bir sipariş veriyorsunuz. Körlemesine beklemektense aşamaları takip edebilmek çok iyi bir şey. ;) Paketim siparişimden 10 gün sonra şehrime giriş yaptı. Ancak 10 günde taa Kore’den İstanbul’a oradan da benim şehrime gelen paketim 12 gün de benim küçücük şehrimde gezdi durdu. :/ Neticede 21 gün sonra sağ salim elime ulaştı. ^.^
İşte mini minnacık paketim ve içinden çıkanlar;


Paketleme çok iyiydi. En çok da bununla güvenimi kazandı bu site. ^.^


İşte gelen ürünlerimin pardon numunelerimin:) isimleri ve fiyatları;

1 numaradaki göz altı kapatıcısı internette çok övülüyordu, kapatıcı ihtiyacım baş gösterince denemek istedim ki dediğim gibi bu alışverişin ana amacı oydu. :)
2 numaradaki Peach Sake Pore Serum sample’ı severek takip ettiğim BakımlıBlog’un övgüsü üzerine aldım. Henüz denemedim. ;)
3 numaradaki Black egg pore primer sample’ı merakıma yenik düşerek aldım. :) Black egg dediğine bakmayın, şeffaf bir yapısı var. ;)
4-5-6 numaradakiler Skin Food’un yağlı ciltler için önerilen Fresh Apple serisinin numuneleri. Hala bayılarak kullanacağım cilt bakım ürünleri aradığımdan denemek için aldım. ;)
Ve 7 numara. Yanak maskesi. :)) İşte bunu büyük umutlarla aldım. :) Ama henüz denemedim. :)) Yanak bölgemde, elmacık kemiklerimi kulağıma bağlayan doğrultuda yoğun bir kırmızılık var. Son birkaç senedir ortaya çıktı bu kızarıklık. Hassasiyetten/kılcal damarların yüzeye yakın olmasından falan deniyor. Benimse tek bildiğim bu kızarıklıktan, allık kullanmak için bu bölgeye kapatıcı uygulamak zorunda kalmaktan çok sıkıldım. >:/ Belki bir faydası olur umuduyla görür görmez yapıştım. :) Tabii sadece 2 tane aldım. Esas etki için yeterli gelmeyebilir ancak bir etki ışıltısı görmemi sağlayabilecek kadar yeterli bence. ;) Azıcık dahi olsa bir umut görürsem devamını da alacağım sonraki siparişlerimde. ;)
Sitede birçok marka var ancak ben ilk alışverişimi tamamen skin food üzerinden yapmışım. :) Bu yakınlarda bir sipariş daha verip diğer kore ürünleriyle de tanışmaya niyetliyim. ^.^

9 yorum:

  1. Hepsini iyi günlerde kullan :)
    Umarım memnun kalırsın ve yanaklarında kızarıklık geçer ^^
    Bir yorumda yağlıya dönük karma cildin olduğunu ve BB krem aradığını okumuştum. Sana biraz açık kalacaktır ama Face Shop'ın Oil Cut Dual BB Emulsion çeşidini deneme yada alma fırsatın olursa cildine uygun bir ürün olduğunu düşünüyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, umarım. ^.^
      Öneri için sağol. :) RoseRoseShopta yokmuş galiba bahsettiğin :( , ama yazdım denenecekler listeme(Evet, böyle bir listem var :D) farklı bir alım imkanım olursa deneyeceğim kendisini. ;)

      Sil
  2. Ne kadar bilgilendirici olmuş ben de geçen senelerde rastgelip cesaretimden dolayı alamamıştım skin food'dan ama bi bakabilirim sanki bu yazından sonra :) ama bak hala sanki diyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risk illa ki var tabii. Mesela ben 2. siparişimi verdim 4 gün önce. 3 gündür aynı yerde görünüyor sipariş. Yüreğim güp güp atıyor, acaba takıldı mı diye. :/ [güp güp derken! :) ] Ama bekliyorum bakalım, umarım gelir. ;)
      Ama bence sen de denemelisin. Sadece skin food kapatıcıyı alacak olursan en fazla 20 TL olur giden. Şayet para iadesi vs yapılmazsa. Gelirse de 20 TL'ya senelerce yetecek kapatıcı satın almış olursun. :)
      Bu arada ben kapatıcıdan internette okuduğum performansı alamadım. Benim çizgilerimde birikiyor malesef. :( Aklında bulunsun.

      Sil
  3. ürünler hakkında hiç bir fikrim yok nasıl alışveriş yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. :) Yardımcı olmak isterim elbette ancak benim de çok bilgili olduğum ürünler değil kendileri. Denemeye çalışıyorum. ;) Ki yukarıdaki ürünlerden bir tek kapatıcıyı ve pore primer'i kullandım. Kapatıcı güzel bir kapatıcı, kalıcılığı da kapatıcılığı da aydınlatması da güzel. Rengine bayıldım. Ancak çizgilerime doluyor malesef. :( Renk olarak da 2 seçeneği var. 01 ve 02. Ben koyu olan 02 rengini tercih ettim. Pembe alttonlu bir renk. Bu arada ten rengim için bir kıstas vermem gerekirse MAC'de 15-20 arasında değişiyor rengim. ;) Yani koyu olur diye korkmuştum ben ama dediğim gibi, çok sevdim rengini. :)
      Pore Primer ise gözenekleri saklamak amaçlı kullanılan bir ürün galiba. Yani ben onun için kullanıyorum. :) Fena değil gibi ama açıkçası çok da etkilenmedim. Olmasa da olur bence.
      Dediğim gibi benim de çok bilgili olduğum ürünler değiller. Ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum. Eğer ilginizi çeken ürünleri google'a yazarsanız Türkçe yazan bir blogger yorumlamışsa çıkacaktır. ;) Sevgiler.

      Sil
  4. Merhaba :)
    Bende bugün sipariş verdim fakat kargo içeriği için kozmetik yazmamalarını hangi kısımda belirteceğiz? Rose rose shop ta "leave a message kısımına mı yoksa paypal ödeme sayfasında satıcıya mesaj bırak kısmına mı? Ödeme gerçekleşti dediğim gibi ancak order history den en aşağıda leave a message kısmına maruzatımı yazdım fakat dönen olmadı? Size mail yoluyla mı ulaştılar acaba? Cevap verirseniz çok sevineceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her iki alanda da belirtmiştim isteğimi ama onlar sipariş ayrıntılarının sonundaki "leave a message" kısmından cevaplamışlardı beni. ;) Hatta kargo takip numarasını filan da oradan verdiler. ;) Umarım sorunsuz bir şekilde ulaşır paketiniz elinize. :)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil