31 Temmuz 2013 Çarşamba

Okunacaklar #1


Merhaba. :)
Blogu açtığım günden beri yazmak istediğim yazılardan birisi de bu. Okunacak kitaplar. :) Kitap konusunda o kadar maymun iştahlı biriyim ki, bir hevesle alıyorum sonra kalıyor bir köşede. Kitaplığımda 2009'da alınmış ama hala okunmamış kitaplar buldum. :/ Bazılarının varlığını bile unutmuşum hatta, durum o kadar vahim.
Sanmayın ki bu kadar büyüttüğüm olay sadece yukarıdaki kitaplar için. :) Hayır, malesef sadece onlar değil bahsettiklerim.Yukarıdaki fotoğrafta gördükleriniz benim yaz için seçtiğim kitaplar. ;) Eylül sonuna kadar vakit vermiştim kendime, yukarıdakileri bitirmek için. ;) 

Peki neler var yaz listemde;

1- Çöl/Deniz, Sibel ERASLAN
2- Çamların Kadim Müziği, OSHO
3- Ölümsüz, Paco AHLGREN
4- 670 Gram ile Hayata Tutunmak, İnci CANDEMİR
5- Sıfır, Jess WALTER
6- Kelebekler ve İnsanlar, Üstün DÖKMEN
7- Eroinle Dans, Canan TAN
8- Kavak Yelleri, Reşat Nuri GÜNTEKİN
9- Büyü Dükkanı, Yeşim TÜRKÖZ
10- Cep Terapisi, Therese J. BORCHARD
11- Oliver Twist, Charles DICKENS
12- Beyaz Gemi, Cengiz AYTMATOV

Evet, yaz boyu okumak istediğim kitaplarım bu şekilde. Ancak kendime eylül sonuna kadar verdiğim süreyi birazcık uzatıyorum. Hedefim bu kitapları kasıma kadar bitirmek. ;) Hedef süreyi değiştirdim çünkü Pinuccia'nın Okuma Şenliği'ne katılmış bulunmaktayım. 8) Blogunu severek takip ettiğim sevgili Hayal@ sayesinde haberim oldu etkinlikten. ;) Etkinlik 9 Temmuz-9 Ekim arasında ve istediğiniz zaman katılabiliyorsunuz etkinliğe. Sevgili Pinuccia 12 kategori belirlemiş ve herkes her kategoriden 1 kitap okuyabiliyor. Etkinliğin detaylarına Pinuccia'nın blogundan ulaşabilirsiniz. ;) Ben toplu hareketleri seven bir insanım. Kitap okurken de kendimi yalnız hissetmeme fikri tabii ki çok hoşuma gitti. :) Etkinlik kitaplarım için ayrı bir yazı yazacağım zaten ama henüz listemde boşluklar var. Onları doldurmam lazım öncelikle. ;) Zaten bu listeyi mümkün olduğunca şenlikteki kategorilere entegre etmeye çalıştım ancak 2-3 kategori açığım var. Bakınmam lazım. :)
Ah bir de sağ tarafa şu anda okuduğum kitabı koyabilsem süper olacak benim için ama henüz beceremedim. :) Ama şu an 'Sıfır'ı okuyorum. ;) [Edit: Bu yazı hala taslak halindeyken bunu da yapabilmiş bulunuyorum. ^.^]
Bu arada bu sayede Vikitap'ı keşfetttim ve tabii ki hemen üye oldum. :) SincappppNefesi olarak artık vikitapta da bir üyeliğim mevcut. :) Ancak senelik kitap okuma hedeflerimizi her ne kadar vikitap sayfasında istatistiksel olarak görebiliyor olsak da blogun gadgetlarına ekleyemedim. Ve sırf bunun için bile bir de Goodreads'a üye olabilirim. ;) [Bilmeyenler için Vikitap'ın yabancı versiyonu kendisi ;) ]

4 yorum:

  1. Ben de mi katıldam acaba :) komidinin üstünde kule oluştu artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence katıl. Yararı dokunur zararı dokunmaz. ;) Ben zaman özürlü bir insanımdır. Akan zamanı farketmem. Ama şimdi bir hafta geçtiğinde eyvah diyorum, şenlik kitapları yetişmeyecek. Ve hemen elime kitabı alıyorum. :) Bence işe yarayan bir etkinlik yani. ;) Ve başkalarının okuma listelerine göz atmak da çok zevkli bence. :) Pinuccia etkinlik sayfasında herkesin listesinin linkini koymuş. Katılmasan bile onlara bir göz atmanı tavsiye ederim. ;)

      Sil
  2. çok iyi bir fikir bede okumam gereken kitapları belirliyip okuycam ilham oldunuz :) teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydam olduysa ne âlâ. :) Keyifli okumalar. ;)

      Sil