29 Temmuz 2013 Pazartesi

Project Pan #1


Ve işte benim için bir başka altın yaldızlı konu, Project Pan. [Bitenler yazım için tıktık] Eğer düzenli bir blog okuyucusu iseniz Project Pan yazılarının kapsamını zaten biliyorsunuzdur. ;) Yanılmıyorsam geçtiğimiz sene yabancı bir blogger tarafından başlatılmıştı. Adı da ordan kaldı bildiğim kadarıyla. :) Amacımız evde bir köşede bozulmaya mahkum kalmış ürünleri gün yüzüne çıkartarak kullanıp bitirmek. ;) Sanırım bu süre içinde içinde benzer ürün almak da yasaktı ama ayrıntıları hatırlamıyorum ve sanırım hatırlamak da istemiyorum. :) Şunları bir kullanıp bitireyim de gerisi teferruat. ;) İşte benim öncelikli olarak seçtiğim project pan ürünlerim;


1- Avon Pembe Ruj: Kendisi benim ilk rujlarımdan. Annem almıştı seneleer seneleer öncesinde. O zamanlar rengi benim için çok iddialıydı sonrasında da kalmış dolabın köşesinde. Geçenlerde dolap temizliği yaparken çıktı ortaya. Hatta atıyordum kendisini ama sonra kıyamadım. Bazen şehirdeki eve giderken kullanırım, yaz aylarında biter diye düşündüm. Eğer bitmezse de yaz sonunda atarım herhalde, bilemiyorum. :)
2- Golden Lady Ruj: İşte bu benim ilk rujum. :) Bakmayın az kaldığına, tamamını ben kullanmadım. Ablamlardan devralmıştım bu ruju, yaklaşık 10 sene önce. :) Nadiren katıldığım düğün vs gibi ortamlarda sürmek adına. O zamanlar kozmetikle alakam yok tabii, ruj olarak bunu gördüm çantada, yapıştım. :) Rengi koyu gibi ama hafif sürüldüğünde öyle durmuyor, güzel bir dudak rengi oluyordu hatırladığım kadarıyla. Kozmetikle alakadar olmaya başladım başlayalı daha cicili bicili renklere yöneldiğimden kullanmıyorum senelerdir. ;) Bunu da dolap temizliği sırasında atmak için aldım elime. Ama kıyamadım. :) Ben bitmemiş ürün atmayı sevmem. ;) Birazcık ağırlaşmış bir ruj kokusu var ama orjınal kokusunu da hatırlamıyorum sonuçta. Belki de hep böyle kokuyordu, bilmiyorum. :) Baktım, sürülebilecek gibi, koydum baş köşeye. Yine de kullanamazsam gidecek tabii çöpe. ;)
3- Oriflame Dudak Balmı: Bitenler #1 yazımdaki dudak balmına muadil olur ümidiyle aldım bu sene. Ama korkunç ötesi bir ürün çıktı. :S O gördüğünüz açık pembe rengi var ya, işte onu dudağa da vermeye çalışıyor ancak pek başarabildiği söylenemez. Zaten paramparça olan dudağa beyaza yakın bir rengi sürmeye çalışırsanız ortaya çıkacak hayal kırıklığını tahmin edebilirsiniz. Nem zaten veremiyor benim dudaklarıma. Sırf bitsin diye kullanıp duruyorum işte. Bitmeli!
4- Lorea'l Touch Magique Gözaltı Kapatıcısı: İşte bu ürünü seviyorum. :) Ancak 4-5 sene oldu herhalde alalı. Kendisi benim ilk gözaltı kapatıcım olup watsons'ın bir zamanlar yaptığı kadınlar günü %50 indiriminden alınmıştı. Yalnızca özel günlerde de olsa severek kullandım ama artık bitmesi gerekiyor. Ama tekrar alabileceğim ürünlerden kendisi. ;)


5- Nivea invisible Black/White Sprey Deodorant: Bu da şu sıcak yaz günlerinde severek kullandığım bir ürün.  Daha önce de 1-2 tane bitirmiştim. Ancak roll-onların daha iyi koruduğunu düşünüyorum. Ve tamamen roll-onlara geçmeden önce bunu da bitirsem fena olmayacak. :)
6- Rexona woman roll-on deodorant - oxygen: Bir dönem tam anlamıyla kendisine taktığım deodorantım. :) 5-6 tane diyeceğim ama galiba daha fazla bitirdim. :) Üniversitede birlikte kaldığımız arkadaşımda bir valiz bırakmıştım. 1 senedir falan ondaydı, içindekilere ihtiyaç duymayınca almak için acele etmemiştim. İşte geçtiğimiz ay o valizi aldım ve bu da içinden çıktı. :) Baktım herhangi bir bozulma emaresi yok. Cildimi tahriş de etmedi. Ben de bitireyim diye koydum elimin altına. :)
7- Arko Nem El Kremi - Yoğurt&Böğürtlen: Yine o valizin içinden çıkmış bir ürün. Bunu o zamanlar da çok severek kullanmıyordum zaten. Ortalama bir nemlendirmesi var. Ancak ben kokusunu pek sevmedim. Meyveli kokuları sevmem ellerimde. Hangi akla hizmet almışım, bilemiyorum tabii. :) Her neyse, bitmek üzere zaten. ;)
8- Nivea Pure&Natural El Kremi: Benim için çelişkili bir ürün. Bazen severek kullanıyorum, bazen hiç hoşlanmıyorum kendisinden. Ama biterse mutlu olacağım kesin. Tekrar alacağımı da sanmıyorum.
9- Oriflame Ayak Kremi: Bunu alalı da 5 sene falan oldu herhalde. Düzenli kullanmadığımdan kaldı bugünlere. Devasa ambalajını da hesaba katarsak bunu bitirmem biraz zor olacak ama bitmeli!
10- Burt's Bees Tırnak Eti Bakım Kremi: Tırnak kenarlarım hep kavlar. Manikürle vs uğraşabilecek birisi de değilim açıkçası. Burt's Bees boynerlerde ilk satılmaya başladığı sıralarda bloglardaki yorumlara kanıp almıştım. Ha kanıp almıştım diyorum ama ürün güzel, o konuda sıkıntı yok. Sadece bu küçücük kutuya 30 küsur lirayı nasıl verdim onu anlamıyorum. :)) Ömrünü çoktan bitirdi artık benim de onu bitirmem lazım. Düzenli kullanmayı başarır da bitirirsem lush'ınkini denemek istiyorum. ;)


11- Dove Saç Maskesi - Saç Dökülmelerine Çözüm: Bu maskeyi geçen yaz almıştım. Bağda bırakıp gitmişim. Şimdilerde bitsin diye kullanıp duruyorum.
12- Dove Saç Maskesi - Isıya Karşı Koruyucu: Bu da bahsettiğim valizden çıktı. 11 numaradan sonra da bunu kullanıp bitirmek istiyorum.
13- Dove Isıya Karşı Koruyucu Saç Kremi: Geçen yazın başında şampuanıyla beraber almıştım. Ama insaf be Ecz. Bu boyda saç kremi alınır mı yahu! Bitmiyor arkadaş!! Kışın evde pek olmadığımdan ve araya bitmesi gereken başka saç kremleri de girdirdiğimden dolayı yarısına yeni gelmiş bulunuyorum. Görmesi zor olmuş ama bordo bir çizgi çektim kalan ürünün olduğu yere. ;) Bitsin artık!


14- Yves Rocher Gözenek Küçültücü Maske: Çok işe yaradığını düşünmüyorum. Alalı 2-3 sene oldu, artık bitse fena olmayacak. :)
15- Yves Rocher Peeling: 14 numara ile birlikte, Yves Rocher kartımı çıkarttığım Şampuan/Saç Kremi alışverişimi saymazsak YR'den ilk şahsi alışverişim olur kendileri. 2-3 sene oldu alalı. Memnunum kendisinden ancak düzenli kullan(a)madığımdan hala yarıdan fazlası duruyor. Artık bitmesi lazım!
16- Nivea Aqua Sensation  Temizleme Jeli: İşte bu diğerlerinin yanında yeni sayılabilecek bir ürün. :) Geçtiğimiz kasım ayında yanımdaki temizleme jelim bitince, niveada da kampanya olunca almıştım. Ablama gittikçe kullanıyordum. Şimdi bağa getirdim, düzenli kullanıp bitirmeyi düşünüyordum.
17- Nivea Stay Clear Tonik: Geçen yaz aciliyet sebebiyle marketten alıvermiştim. Alkolsüz sıradan bir tonik. Bu da yine ablamdaydı. 
Ancak 16 ve 17 numara sekteye uğradı. Şöyle ki; Kışın bir online alışveriş sırasında uygun fiyatını görünce aşağıdaki Sheseido seti almıştım. Sonra da cildimin daha yağlı olduğu yaz aylarında kullanmak için ayırmıştım. İşte ben bu project pan planlarını yaptıktan sonra o çıktı ortaya. Onu kullanıyorum tabii ki. :) Yani gündüz. Cildimi günde 1 kere jel ile yıkıyorum. Evde olduğum günlerde gündüz, dışarı çıkarsam akşam yatarken. Gündüz Sheseido seti akşam da niveaları kullanmaya karar verdim ben de. Ama genellikle evde olduğumdan nivealar biraz zor biter gibi.


18- Lorea'l Dermo-expertise Makyaj Temizleyici Süt: Bunu alalı 7-8 sene oldu neredeyse. :D Düzenli makyaj yapmadığım zamanlarda alınmış, düzensiz kullanım sonucu da bu zamanları bulmuş bir ürün. Aslında raftan alıp kullanırken bu kadar eski gelmiyordu. Şimdi yazıya dökünce anlıyor insan ne kadar eski olduğunu. Pöf, zaman çok hızlı geçiyor yahu. :)) Hem yüz hem de göz için kullanılabilen bir ürün. Zamanında maskara sürersem -ki kırk yılda bir sürüyordum- onu çıkartmak için almıştım. Şimdi zaman aşımından dolayı gözüme kullanmıyorum ama cildimde iyi iş çıkarıyor. ;) İrritasyon vs yapmadığı gibi cildimi bir kaç kez bununla silip o gece o şekilde yatarsam sivilcelerimde iyileşme farkediyorum ertesi gün. Neden/nasıl ben de bilmiyorum ama durum bu. :D Bir de vaktinde kullansaydım ne harikalar olacaktı kim bilir. :D Az kaldı dibinde ama yok arkadaş! Bu da bitmiyor! Bitsin artık!


19- Golden Rose Stik Fondöten: Ben kapatıcı yerine kullanıyorum bu ürünleri. Seneler önce maybelline'in wonder serisinin bir ürünü vardı böyle, 3-5 sene boyunca bittikçe yeniledim ve en sonunda maybelline onu üretimden kaldırdı. :(( Onun yerine ürün arayışım sırasında alındı. Aslında o üretimden kalktıktan sonra 2 sene kadar hiç bir şey alamadım yerine, çünkü hiç biri onu tutmuyordu. Bu da karambole geldi de alındı, yoksa bu da alınmayacaktı. Ki aldığımın haftasına sol taraftaki gibi parçalara ayrıldı ve mekanizması bir daha çalışmadı. Geçen seneden beri kullanıyorum, henüz yarılayabildim. [Ki her gün kullanıyorum sivilcelerime;)] Yine de ısrarla kullanmaya devam edeceğim. Ya bitecek ya bitecek!
20- Essence Forget It Corrector: 3 renkli bir corrector. Geçtiğimiz sene essencele tanışma ürünlerimdendir kendisi. ;) Yeşil tarafını hiç kullanamadım ama göz altlarıma pembe kısmı sürüp üzerinden de ten rengi kısmı geçince süper oluyor. :) Lakin tabii ki hiç vakit kaybetmeden çizgilere dolmaya başlıyor. Üzerinden pudra geçince eh işte havalarında. :) Yine de devamını almak istediğim bir üründü ancak satıştan kaldırılmış. Bu ambalajın kıyısında köşesinde kalanları da bir an evvel bitirip atmak istiyorum. Zaten bunun da kapağı kırıldı. ;)

Eveet, ilk Project Pan ürünlerim böyle. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim. :)







4 yorum:

  1. Şöyle bir bakakaldım ürünlerin bolluğuna... o__O Sana bol bol başarılar diliyorum, umarım hepsini olmasa bile en az yarısını bitirebilirsin! ^__^ (ve tabii o arada hiçbir şey alıp diyetini bozmazsın :-D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu listeye o yüzden ihtiyacım vardı zaten. Elimi neye atsam bitirmek için kullanıyormuşum gibiydi. Aslında biraz da "Yeter artık, ben neleri bitirmek için kullanıyorum?!" feryadı bu yazı. ;)) Ne kadar başarılı olacağım, onu bekleyip göreceğiz ama diyet konusunda çok emin değilim kendimden. :) Yine de elimden geleni yapıyorum işte. ;)

      Sil
  2. Blogunuz hayırlı olsun.Size bitirmeye çalıştığınınız ürünlerle ilgili ufak bir önerim olacak.Yves Rocher ürünlerinin açıldıktan sonra 6 ay kullanma ömürleri var.Sizin ürünler baya eskimiş bence direkt çöpe yollayın :)) Aynı şey Loreal temizleme sütü için de geçerli.Bizler kıyamıyoruz bitirmeden atmaya ama eski ürünler cilde çok zarar veriyor.Umarım bu önerimle haddimi aşmamışımdır :)
    Sevgiyle kalın.İyi bayramlar :)
    http://buraliolmayanlarlokali.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkür ederim. ^.^
      Rica ederim, olur mu öyle şey. Uyarınız için teşekkür ederim hatta. ;) Evet farkındayım durumun ve size sonuna kadar katılıyorum aslında. :) Ama sizin de söylediğiniz gibi kıyamıyorum. :) Öncesinde kontrol ettiğim, cildimde herhangi bir irritasyona vs sebep olmayan ürünler bunlar. Yani miadlarını doldurmuş olsalar bile kullanmaya yüreğimin/cildimin el verdikleri. ;) Bir de direkt çöpe giden kısım var ki sayıca bunları katlar, ancak henüz onların yazısını giremedim. :) Eğer bunları bitirebilirsem elimde bu kadar eski cilt bakım ürünü kalmıyor zaten. O sebeple bir an evvel kurtulmaya çalışıyorum ben de. ;)

      Sil